SKŁADNIKI NA FORMĘ O ŚREDNICY 23CM:
- 100g niesolonego masła/margaryny
- 1 cytryna
- 1 limonka
- 175g drobnego cukru
- 4 jajka
- maliny (opcjonalnie)
Ciastka rozgnieść i wymieszać z orzechami i masłem, powstałą masą wyłożyć foremkę po czym w 190°C przez 10 minut, wyjąć z piekarnika i przestudzić. Składniki na krem połączyć w miseczce w kąpieli wodnej, cały czas mieszać aż do zgęstnienia masy, gotowy krem wyłożyć łyżką do wcześniej upieczonego spodu. Zakryć i schłodzić przez 24 godziny.
Można podawać z sosem malinowym, kupnym lub można przyrządzić samemu ze świeżych/mrożonych malin. Owoce zmiksować a następnie przecedzić przez sitko aby pozbyć się pestek.
Można podawać z sosem malinowym, kupnym lub można przyrządzić samemu ze świeżych/mrożonych malin. Owoce zmiksować a następnie przecedzić przez sitko aby pozbyć się pestek.
wygląda przepysznie - mam słabość do deserów! :p
OdpowiedzUsuń