SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
- 100-140 g makaronu
- 300g surowych krewetek
- 1 głowka czosnku
- płatki chili
- oliwa
- natka pietruszki (opcjonalnie)
Jeżeli krewetki były mrożone to je rozmrozić, obraź z pancerzyków i oderwać ogonki. Po ugotowaniu będzie można od razu pałaszować.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Czosnek drobno posiekać, przecisnąć przez praskę lub zetrzeć na tarce.
Na przygotowanie wystarczy zaledwie 6 minut, więc najlepiej zgrać wszystko w czasie. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek, chili i ewentualnie natkę pietruszki. Mieszać cały czas i uważać aby nie przypalić czosnku. Po 3 minutach dodać krewetki i mieszając smażyć wszystko razem przez kolejne minuty. Dodać makaron i wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz